« Takaisin

Hajosiko pesukone? Uusi kannattaa hankkia harkiten

Hajosiko pesukone? Uusi kannattaa hankkia harkiten

Mitä ihmettä: eivätkö kodinkoneetkaan kestä ikuisesti? Aika tunnetusti kultaa muistot, mutta usein tulee ihmetelleeksi, miksi modernien huipputeknologisten ihmemasiinoiden elinikä tuntuu puolittuneen entisajan kodin ikiliikkujiin verrattuna. Ihmetyksen aiheena on usein myös se, että uusi lasertulostin menee epäkuntoon tietysti juuri silloin, kun pitäisi saada kiireellinen asiakirja tulostettua. 

Pyykinpesukoneellakin tuntuu olevan erityisominaisuutena muuttua käyttökelvottomaksi juuri sillä hetkellä, kun on lähdössä matkalle eikä puhtaita boksereita ja sukkia löydy edes komeroita penkomalla. Uusi pesukone olisi pitänyt hankkia jo aikoja sitten, mutta, kun rahareikiä tuntuu aina olevan enemmän kuin tarpeeksi. Vuosikausia hyvin palvellut kovaääninen rakkine on haissut uhkaavasti kylpyhuoneen nurkassa jo jonkin aikaa, mutta hyväuskoisena sitä on luottanut masiinansa toimivuuteen pesupäivästä toiseen.

Ratkaisuksi joustava rahoitusmuoto 

Lopulta eteen tulee kuitenkin se hetki, jolloin vanhasta on luovuttava ja hankittava uusi tilalle. Upon pesukarhu ei murise enää lainkaan eikä nyrkkipyykillekään huvita lähteä. Seuraavaan tilipäivään on vielä viikkoja aikaa, mutta tuiki tärkeä investointi on tehtävä nyt

Jos uuden laitteen hankinta osuu eteen kriittisellä hetkellä, jolloin rahaa ei ole, on nopein ratkaisu hakea lainaa netistä. Tämä onnistuu avaamalla Ekstraluoton tililuotto. Tililuotto on nopea apu monessa tilanteessa, eli esimerkiksi tilanteessa, jolloin on yksinkertaisesti pakko ostaa uusi laite, vaikka siihen ei olisi juuri sillä hetkellä varaakaan. 

Tililuotto on joustava rahoitusmuoto, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että luotonantaja myöntää hakijalle tietyn lainarajan, jonka puitteissa luotonsaaja voi tehdä nostoja silloin, kun itse haluaa. Saamansa lainasumman hakija voi maksaa takaisin vaikka pienissä erissä - hakijalle sopivalla aikataululla.

Näin onnistut uuden pesukoneen hankinnassa

Kun tarvittava rahamäärä on saatu tilille, seuraava vaihe on pohtia tarkoin, millainen pesukone valita kaikista eri vaihtoehdoista. Päänvaivan minimoimiseksi kokosimme alle vinkkejä, jotka kannattaa huomioida uutta pesukonetta hankittaessa.

Pesukoneen koko ja asennuspaikka

Uuden koneen hankinnassa on hyvä ottaa huomioon, millaisia ominaisuuksia uudelta pesukoneelta tarvitaan. Aluksi on pohdittava sitä, millainen kone on kullekin pyykkimäärälle ja pesutiheydelle sopiva. Mikäli pyykkiä pesee usein ja vähän kerrallaan, riittää tällöin pienempikin pesukone. Esimerkiksi 5-7 kg:n kone sopii vallan mainiosti pienemmän kotitalouden tarpeisiin. 

Liian massiivista konetta ei kannata hankkia: vajaiden koneellisten peseminen on epätaloudellista. 

Oleellista on selvittää etukäteen myös se, minkäkokoiseen tilaan uusi pesukone on tulossa ja että se mahtuu varmasti ovesta sisään. Ahtaaseen tilaan mahtuu parhaiten kapeampi päältä täytettävä kone. 

Tärkeää on varmistaa sekin, että valitun koneen letkut ja johdot yltävät sähkö-, vesi- ja viemäröintiliitäntöihin. Koneen alla olevien jalkojen on hyvä olla säädettävissä, jotta laitteen tasapainotus onnistuu kätevästi myös kaltevalla lattialla.

Pesukoneen energiatehokkuus 

Uutta pesukonetta valittaessa on hyvä kiinnittää huomio laitteesta löytyvään energiamerkintään. Se tarjoaa oleellista tietoa esimerkiksi koneen energiatehokkuudesta, sähkön- ja vedenkulutuksesta, täyttömäärästä, linkoustehokkuudesta ja äänenvoimakkuudesta. 

Etenkin pesukoneen vedenkulutuksen huomioiminen on tärkeää, sillä vesi tulee usein kalliimmaksi kuin sähkö. Linkoustehokkuudellakin on merkitystä: mikäli likapyykki halutaan puhtaaksi ja kuivaksi mahdollisimman nopeasti, suurten kierrosnopeuksien pesukone on paras ratkaisu.

Puhdista pesukone säännöllisesti

Turvallisuuden ja käyttöiän maksimoimiseksi uusi pesukone on syytä puhdistaa säännöllisesti. Siksi on tärkeää, että koneen nukkasihti ja vesiliitännän tulovesisihti sekä pesuainekotelot voidaan puhdistaa mahdollisimman helposti. 

Ikävien vesivahinkojen välttämiseksi omaan muistilistaan kannattaa merkitä myös se, että uuttakaan pesukonetta ei pidä jättää käymään ilman valvontaa - ainakaan pidemmäksi aikaa. Pyykinpesun jälkeen vesihana on varmuuden vuoksi syytä sulkea.

Vanhan pesukoneen hävitys

Sitten, kun uusi pesukone on vihdoin ja viimein hankittu ja saatu kotiin asti, on vielä huolehdittava vanhan koneen poisviennistä. Siitä voi sopia erikseen kodinkoneliikkeessä, josta uusi kone on hankittu. Vanhan käytöstä poistetun pyykinpesukoneen voi tietysti itsekin toimittaa veloituksetta sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) kierrätyspisteeseen.

Artikkelin on tuottanut Tuntitili.fi, jonka tarkoituksena on tarjota kuluttajille ajantasaista tietoa kuluttajalainoista. Artikkelista Pikavippi löydät kattavasti uusien asiakkaiden tarjouksia sekä suosituksia.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Ekstraluotto – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.