« Takaisin

Hyödynnä alennusmyynnit tehokkaasti

Hyödynnä alennusmyynnit tehokkaasti

Kesäalennusmyyntien alkamisesta kertovat mainoskyltit houkuttelevat hinta- ja laatutietoisia kuluttajia kauppakeskuksiin ja kivijalkamyymälöihin. Kauppoihin ei kuitenkaan kannata suunnata ilman selkeää suunnitelmaa. Omien tarpeiden ennakointi on tärkeää, jotta voi välttyä turhan tavaran kertymiseltä kaappien täytteeksi. Shoppailu on mukava ajanviete, mutta tarkka harkinta kannattaa aina.

Parhaat tuotteet käyvät kaupaksi heti

Sanonta "Aikainen lintu madon nappaa" pätee hyvin myös alennusmyyntisesonkiin. Jos mielessä on jokin tietty tuote, alennusmyynteihin kannattaa suunnata mahdollisimman pian, kun kesäalesesonki on alkanut. Esimerkiksi ulkovaatteiden osalta yleisimmät koot menevät kuin kuumille kiville, joten parhaat löydöt voivat käydä vähiin jo vaateliikkeiden kesäalen alkurytäkässä. 

Puutelistan ja sovituskopin hyödyntäminen

Puutelistan laatiminen on hyvä aloitus myös vaateostoksille suunnattaessa. Tällöin on helpompi tarkkailla, löytyykö alennuksista jotain sellaista, mitä varmasti tarvitsee tai on pitkään halunnut. Tarvitsemiensa tuotteiden listaaminen auttaa myös välttymään jälkeenpäin harmittavilta unohduksilta.

Sitten, kun on onnistunut löytämään itselleen mieluisan vaatteen, tärkeää on sovittaa sitä päälleen sovituskopissa rauhassa harkiten, vaikka vaatekauppa olisikin pullollaan asiakkaita ja kiire olisi jo seuraavaan liikkeeseen. Mitään vaatetta ei kannata ostaa vain siksi, että sen saa tarjouksesta. Huonosti istuva vaate jää lopulta helposti kaapin kätköihin; ylimääräisistä housuista ja paidoista on myös vaikea päästä eroon. Siksi on hyvä kerrata ennen ostoksille lähtöä, mitkä koot missäkin vaatteissa ovat itselleen sopivimpia.

Alehysteriaa on syytä välttää

Alennusten keskellä ei kannata sortua ostoshysteriaan, vaikka mainoskyltit huutavatkin toinen toistaan suurempia hinnanalennuksia. Suositeltavaa on pitää oma ostosbudjetti samalla tasolla, kuin mitä se olisi ollut ennen alennusmyyntejä. Vaikka tuotteita saisikin nyt tosi halvalla, niin mitään ei ole pakko hankkia vain ostamisen ilosta. Tavarapaljouden keskellä on viisautta tiedostaa, että vähemmän on useimmiten enemmän. Huippuhalpoja ja huonolaatuisia vaateparsia ei ole mitään mieltä hamstrata edes alennusmyynneistä.

Harkiten ja hyvään laatuun panostaen

Alennus itsessään ei ole syy ostaa mitään turhanpäiväistä. Mikäli silmiin osuva tuote ei kuitenkaan tulisi arjessa aktiiviseen käyttöön, sen hankkimista on syytä punnita tarkoin välttäen tuntuvan alennuksen houkutusta. Juuri tällä hetkellä muodikkaiden vaatteiden ostamisen sijaan järkevämpää on hankkia sellaista, mitä vaatekaapista todella puuttuu.

Ajattomiin laatutuotteisiin kannattaa panostaa - ylellisen määrän sijaan. Alennusmyynnistä saattaa helposti löytää merkkituotteita, joita ei raaski normaalihinnalla ostaa. Harkitseva shoppailija kiinnittää huomionsa myyntiartikkelin laadun ohella myös tuotteen alkuperäiseen hintaan.

Huokeahintaisia ja pitkäkestoisia alusvaatteita, sukkia ja kenkiä kannattaa tarkkailla aina sillä silmällä. Esimerkiksi laadukkaat talvivaatteet ja kengät voivat olla hyviä ostoksia jo kesän alennusmyynneissä. 

Myös mattimyöhäsille riittää tarjontaa

Säästävästi elävä suomalaiskuluttaja malttaa hyvinkin odottaa kesäalen viimeistä viikkoa, jolloin hyviä tuotteita voi saada jopa 70 ja 80 prosentin alennuksella tai esimerkiksi kolme yhden hinnalla. Harkitseva kuluttaja haluaa välttää turhia ruuhkia ja tehdä löytönsä ajan kanssa - ilman kiireen aiheuttamia hätiköityjä ostopäätöksiä.

Rauhallisempaan ostoskäyttäytymiseen sopii vallan mainiosti tarpeellisten hankintojen tekeminen verkkokaupassa. Verkossa operoivat yritykset tarjoavat asiakkailleen erilaisia tarjouskoodeja lisäalennuksineen. Ostosten kotiin toimituskin on useimmiten maksutonta.

Verkkokaupassa on sekin hyvä puoli, että netissä tulee harvemmin tehtyä hätiköityjä ostopäätöksiä. Lisäksi vaatteet, joihin ei ole tyytyväinen, voi usein palauttaa verkkokauppaan jopa ilmaiseksi.

Ekstraluotolla pääomaa alennusten hyödyntämiseen

Entä mikä neuvoksi silloin, kun lomarahat tulevat vasta loman jälkeen tai palkkapäivä ei ajoitu parhaaseen kesäalesesonkiin?

Täysin kotimainen Ekstraluotto tarjoaa joustavaa lainaratkaisua arjen rahoitustarpeisiin. Ekstraluotto on jatkuva tililuotto jopa 2 100 euron nostorajalla. Suomalaisen rahoitusyhtiön asiakas voi käyttää luottotiliään juuri silloin, kun hän itse haluaa. Luottopääoman nostaminen onnistuu kätevästi joko verkossa tai tekstiviestillä.

Ekstraluottoa lainaa tarvitseva voi hakea verkossa - ilman monimutkaisia ja aikaa vieviä hakemuksia tai epäselviä piilokustannuksia. Luotto voidaan myöntää vähintään 21-vuotiaalle, raha-asiansa hyvin hoitaneelle ja luottokelpoiselle Suomen kansalaiselle, jolla on toimiva julkinen matkapuhelinliittymä sekä Suomessa oleva postiosoite ja kiinteä asuinpaikka.

Luotonantajana toimii vakavarainen, täysin suomalaisomisteinen J.W.-Yhtiöt Oy.

Artikkelin on tuottanut vakuudettomia luottoja vertaileva Ninnin Pikalaina.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Ekstraluotto – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.