« Takaisin

Mitä voisikaan tehdä vappuna?

Mitä voisikaan tehdä vappuna?

Vapulla on arvokkaat perinteet kansainvälisenä työläisten juhlapäivänä. Suomessa toukokuun ensimmäinen päivä säädettiin työntekijöiden vapaapäiväksi jo vuonna 1944. Virallinen liputuspäivä vappu on ollut meillä vuodesta 1979. 

Nykyisin vappu ei ole enää vain työväen tai ylioppilaiden juhla, vaan vuosikymmenten kuluessa se on vakiinnuttanut asemansa kaikenikäisten ja eri väestöryhmien yhteisenä kansanjuhlana.

Iloitaan yhdessä kevään tulosta

Meille suomalaisille vappu on perinteisesti ollut hartaasti odotettu kevään saapumisen karnevaalijuhla. Pitkän ja runsaslumisen talven jälkeen saamme nauttia jälleen valovoimaisista päivistä. Värikästä karnevaalihumua on nähtävissä turuilla ja toreilla vappuaatosta vapunpäivän iltaan asti. 

Huhti-toukokuun vaihteen juhlintaan kuuluvat valkolakkien ohella muun muassa ilmapallot ja serpentiinit, munkit ja tippaleivät. Simaa nautitaan koko perheen juhlajuomana. Kuohujuoma tai samppanja toimii suosittuna kyytipoikana, kun aikuisväki haluaa kohottaa iloisen vapputunnelman kattoon.

Syödään ja juodaan ruhtinaallisesti

Vappuna herkutellaan yhdessä läheisten kanssa monin eri tavoin. Varsinkin juhlava vappulounas tai -brunssi kotioloissa tai ravintolassa kuuluu monen perheen vappuperinteisiin oleellisena ohjelmanumerona. Kevätauringon lämmössä on ollut tapana aloittaa myös kesän grillauskausi mahtavine makuelämyksineen. 

Virkistävälle kaupunkilomalle vapuksi

Tänä vuonna toukokuun ensimmäinen päivä ajoittuu tiistaille. Ottamalla maanantain vapaapäiväksi vapusta voi muodostaa neljän päivän mittaisen viikonlopun. 

Mikäli haluaa virkistävää vaihtelua kotimaisiin juhlaperinteisiin, pidennetty viikonloppu tarjoaa oivan mahdollisuuden matkustaa vaikkapa kaupunkilomalle Eurooppaan: esimerkiksi Pariisiin, Berliiniin, Amsterdamiin tai Tukholmaan. Lennot hotellimajoituksineen kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin. 

Pariisissa kokoonnutaan kaduille ja Seinen rantaan

Suomessa vappua ja kevään saapumista iloitaan riehakkaasti, kun taas muualla Euroopassa juhlinta on hieman maltillisempaa. Pariisissa työväestön juhlapäivä ilmenee näyttävinä kulkueina suurkaupungin kaduilla. Seinen ranta laiturialueineen täyttyy puolestaan iloitsevista piknik-seurueista. Ranskassa asuvat suomalaiset kokoontuvat Citén ja St. Louis´n saarille viettämään omaa vappuriehaansa.

Katufestivaali Berliinissä - Kuningattaren juhlapäivä Amsterdamissa

Myös Berliinissä työväen kansanjuhla näkyy ja kuuluu kaikkialla, kun ihmispaljous levittäytyy kaupungin kaduille juhlimaan kevään tuloa. Kreuzbergin kaupunginosassa on tarjolla ruokaa, juomaa ja musiikkiviihdettä moneen eri makuun My Fest -katufestivaalin merkeissä. 

Hollannissa on tapana juhlia huhti-toukokuun vaihteessa Kuningattaren päivää. Mahtavimmista karnevaaleista voi nauttia täysin siemauksin Amsterdamissa ja Utrechtissa.

Tukholman Skansenilla riittää juhlatunnelmaa

Mikäli haluaa nauttia vapputunnelmasta tänä keväänä Tukholmassa, suunnaksi kannattaa ehdottomasti ottaa Skansen, joka sijaitsee kauniilla Djurgårdenin saarella. Vappuna Skansenilla on tarjolla paraateja, konsertteja ja tanssiesityksiä. Karnevaalitunnelma jatkuu iloisissa merkeissä yömyöhään asti. Vappupäivää voi viettää rennosti vaikkapa kaupungin puistoissa kuohujuomalla, grilliherkuilla ja mansikoilla herkutellen - aidon ruotsalaisvapun tapaan.

Vappuna vaihdetaan viihteelle

Pitkän talvikauden jälkeen meistä jokainen kaipaa kunnon irtiottoa arkisesta aherruksesta, kun kevätaurinko vihdoin ja viimein hellii hipiää ja mieli janoaa iloitsemista hyvässä seurassa. Vappu on kuitenkin vain kerran vuodessa, joten ottakaamme ilo irti hyvällä omallatunnolla.

Verkkohakemuksella lainaa nopeasti

Omien toiveiden mukaisen vapun juhlinnan rahoittamiseksi on tarjolla hyviä vaihtoehtoja, mikäli oma taloustilanne tarvitsee helpotusta juuri tällä hetkellä.

Netin kautta on mahdollista saada vapuksi tarvitsemaansa lainapääomaa välittömästi ja vaivattomasti.

Muutaman sadan euron luotto vuoden maksuajalla

Täysin kotimaisen rahoitusyhtiön tarjoaman Herttavippi -verkkopalvelun kautta voi milloin tahansa hakea lainaa sadasta eurosta neljään sataan euroon asti - kiinteällä 12 kuukauden maksuajalla. Saapuneet lainahakemukset käsitellään mitä pikimmin asiakaspalvelun aukioloaikana.

Lainapäätös lähetetään hakijalle muutaman minuutin kuluessa verkkohakemuksen saapumisesta.
Myönnetyn kulutusluoton takaisinmaksu tapahtuu lainasopimuksen mukaisesti erissä. Luotonantaja lähettää luotonsaajalle erillisen laskun kustakin maksuerästä. Yksittäisen maksuerän suuruus määräytyy luottosopimuksessa määritellyn maksuaikataulun mukaisesti.

Vakavarainen ja turvallinen luottokumppani

Luotonantajana toimiva J.W.-Yhtiöt Oy voi myöntää Herttavippi -luoton 21 vuotta täyttäneelle, raha-asiansa hyvin hoitaneelle ja luottokelpoiselle Suomen kansalaiselle. Luotonhakijalla on lisäksi oltava toimiva julkinen matkapuhelinliittymä sekä postiosoite ja kiinteä asuinpaikka Suomessa. 

Artikkelin on tuottanut Tuntitili.fi palvelu, jossa voit helposti vertailla vakuudettomia lainatuotteita. Olipa kyseessä vippi tai suurempi luotto, sinulle sopivan vaihtoehdon löydät palvelustamme.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Ekstraluotto – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.